Gå direkt till innehåll
Den 31 maj överlämnade Havs- och vattenmyndigheten och Jordbruksverket en gemensam strategi för svenskt fiske och vattenbruk för 2021-2026 till regeringen. Strategin har utformats i samverkan med näringar, intresseorganisationer och myndigheter.
Den 31 maj överlämnade Havs- och vattenmyndigheten och Jordbruksverket en gemensam strategi för svenskt fiske och vattenbruk för 2021-2026 till regeringen. Strategin har utformats i samverkan med näringar, intresseorganisationer och myndigheter.

Nyhet -

Pressinbjudan: Lunchwebbinarium 30 juni om framtidens fiske och vattenbruk

Den 30 juni klockan 12 -13 bjuder Havs- och vattenmyndigheten och Jordbruksverket in till ett lunchseminarium om den gemensamma strategin för framtidensfiske och vattenbruk. Journalister är välkomna att närvara. Talespersoner från Havs- och vattenmyndigheten samt Jordbruksverket finns tillgängliga för frågor efter webbinariet.

Lunchwebbinariet inleds av generaldirektörerna Christina Nordin och Jakob Granit som presenterar strategin och dess handlingsplaner. Därefter följer ett panelsamtal med representanter från de tre områdena yrkesfiske, vattenbruk samt fritidsfiske och fisketurism.

Bakgrund

Den 31 maj överlämnade Havs- och vattenmyndigheten och Jordbruksverket en gemensam strategi för svenskt fiske och vattenbruk för 2021-2026 till regeringen. Strategin har utformats i samverkan med näringarna, berörda intresseorganisationer, myndigheter och lärosäten.

Med Sveriges hundratusen sjöar, tiotusentals mil strömmande vattendrag och cirka tvåhundra mil av kust finns goda förutsättningar för både fiske och vattenbruk men utmaningarna är många och näringarna kämpar med olika svårigheter. Strategin visar en gemensam väg framåt för en hållbar utveckling av näringarna och kommer att vara styrande för Havs- och vattenmyndighetens och Jordbruksverkets arbete med förvaltning och främjande. Bredden i uppdraget speglas i handlingsplanernas 47 olika åtgärder för de kommande åren.

Tid: Onsdagen den 30 juni kl. 12 – 13.
Plats:
Zoom-möte (länk skickas ut dagen innan) 
Anmäl dig här

Kontakt för journalister
Jordbruksverkets pressjour
Telefon 036 - 15 63 36

Havs- och vattenmyndighetens pressnummer
Telefon 010-698 62 85 

Ämnen

Presskontakt

Staffan Ljung

Staffan Ljung

Presskontakt Presskontakt 0700-89 85 34

Havs- och vattenmyndigheten, HaV, är en förvaltningsmyndighet på miljöområdet.

Havs- och vattenmyndigheten arbetar på regeringens uppdrag för bevarande, restaurering och hållbart nyttjande av sjöar, vattendrag, hav och fiskeresurserna.

Havs- och vattenmyndigheten (HaV)
Gullbergs Strandgata 15
404 39 Göteborg