Gå direkt till innehåll
Foto Maja Kristin Nylander/Havs- och vattenmyndigheten
Foto Maja Kristin Nylander/Havs- och vattenmyndigheten

Pressmeddelande -

HaV ger statliga bidrag för att säkra tillgången till dricksvatten

Havs- och vattenmyndigheten, HaV, kommer att fördela 45 miljoner kronor till länsstyrelserna för att säkra bättre vattenhushållning och bättre tillgång till dricksvatten. De områden som har haft allvarligast problem med vattenbrist och torka de senaste åren eller områden där det kan förväntas bli problem i framtiden prioriteras. Det är främst Blekinge, Gotland, Halland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Skåne, Stockholm, Södermanland, Uppsala, Västmanland, Västra Götaland, Örebro och Östergötland som kommer att prioriteras.

Bidraget användas för att förstärka länsstyrelsens arbete för en tryggad tillgång till dricksvatten. Kommuner och kommunala VA-bolag kan söka bidrag hos länsstyrelsen för investeringar i ny teknik och för medfinansiering av åtgärder för en tryggad tillgång till dricksvatten. Samarbete över större geografiska områden, som till exempel avrinningsområden uppmuntras.

Bilaga: Bidragsbeslut med fördelning av medel

För ytterligare information kontakta 

Mats Svensson, avdelningschef, havs- och vattenförvaltningen, Havs- och vattenmyndigheten tel 010-698 63 74 

Isabella Engblom, presskontakt, tel 010-698 64 00

Ämnen

Kategorier


Havs- och vattenmyndigheten, HaV, arbetar för levande hav, sjöar och vattendrag till glädje och nytta för alla. Citera gärna våra pressmeddelande och nyheter, men hänvisa alltid till HaV.

Foto Maja Kristin Nylander: /Havs- och vattenmyndigheten.

Bilden får användas för redaktionell återpublicering där HaV och HaVs arbete beskrivs och ett år från pressmeddelandets datum. Användning i kommersiella syften är inte tillåten. I anslutning till publicering skall namn på upphovsman och källa anges.

Kontakter

Mats Svensson

Mats Svensson

chef, avdelningen för havsförvaltning 010 - 698 63 74

Havs- och vattenmyndigheten, HaV, är en förvaltningsmyndighet på miljöområdet.

Havs- och vattenmyndigheten arbetar på regeringens uppdrag för bevarande, restaurering och hållbart nyttjande av sjöar, vattendrag, hav och fiskeresurserna.

Havs- och vattenmyndigheten (HaV)
Gullbergs Strandgata 15
404 39 Göteborg
Sweden